Opinionated #1

Jag hade hoppats på att det första inlägget skulle vara något mer djupgående tills jag vart tvungen att säga STOPP! Denna blogg skall inte bli en sån blogg utan en mer "ytlig" sådan där jag främst delar med mig av min vardag osv. Mina djupa tankar skriver jag på engelska, helst. Och de hittar ni på min andra blogg (sadclownsays.tumblr.com). Dessutom är det skönt att även få skriva av sig på svenska då det trots allt är mitt modersmål.

Men nog om det.
Har lovat mig själv att detta inlägg inte ska bli ett långt sådant utan vill snarare säga att alla borde behandla sin kropp som det tempel som den är och förtjänar. Blir vansinnigt trött på humaner som misshandlar sin kropp genom att äta sig otroligt feta och äta sig oroväckande smala. Är det genetiskt så är det ju en annan femma. Men om man själv vet att man har ett problem och trots det vägrar lägga ned gaffeln, skeden eller kycklingklubban och sedan har mage till att klaga och vara ledsen så får man ju skylla sig själv. Kroppsbilden som personer kan ha hos sig själva kan ibland göra mig ledsen och då jag är en person som saknar både empati och sympati.
En annan grej jag är otroligt trött på är de som klankar ner på överviktiga personer så ofta så att man nästan tror att de får betalt för det. Jag erkänner, jag kan också höja ögonbrynet om jag ser en sådan person komma gåendes mot mig men det är så långt som jag går och sanna mina ord när jag säger att jag reagerar på samma sätt när jag ser en pinnsmal människa.
Men varför reagerar man så hårt mot överviktiga och inte alls så hårt mot de borderline-anorektiska? Av egna erfarenheter att döma så är det just så. Jag har redan fattat hela grejen att det är en hälsofara och blaha blaha men ändå, låt de vara. Ingen förutom de själva vet vad de går igenom i skrivande stund, särskilt de som inte har bett om att vara stora utan som egentligen tyvärr bara har fallit offer för dåliga gener.

En riktigt smal tjej/kille som man ser på gatan kopplar man till självsvält pga riktigt låg självförtroende samt en liten chans till att personen i fråga blivit utsatt för övergrepp, både/antingen sexuellt och våld och denna person tycker man synd om.
Men en överviktig person kallar vi för en oansvarig hetsätande strandad val, tar avstånd ifrån, mobbar och nästintill hatar? What?
Ge er. Ge oss.Nu vart det ett långt, icke ytligt, empatiskt/sympatiskt inlägg ändå.
Jag har visst känslor. Wow.

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress